Как да си направим уебсайт? – част 2

Влизане в профила

След като закупите хостинг и домейн е време да продължим с първоначалната инициализация на вашият нов уебсайт. След като влезете в профила си в superhosting е необходимо да изберете вашето име в горния десен ъгъл.

Вход в cPanel

След като изберете вашето име, ще се появи таблото за управление на вашият профил. Необходимо е да избере  от менюто хостинг акаунти. Когато го изберете ще се появи страницата с вашите хостинг акаунти. На нея вие виждате вашите хостинги. Следващата стъпка е да изберете Вход в cPanel.

vhod-v-cpanel

Инсталация на WordPress с Softaculous

Ако сте следвали всички стъпки до тук ще виждате подобен екран, като е необходимо да намерите лентата на SOFTACULOUS APPS INSTALLER. Ако не я виждате скролирайте надолу докато я намерите. Когато я намерите е необходимо да изберете WordPress.

softaculous-app-wordpress

След като изберете иконата на WordPress ще видите този екран. Това е инсталационният панел на Softaculous. От ляво има възможност за инсталация на още много софтуери, но за WordPress е необходимо да изберете „Install now“ бутона.

instalaciq-na-wordpress

Конфигуриране на инсталацията

Следващата стъпка е да конфигурираме инсталацията:

  1. Първото поленце е с протокола, там е необходимо да изберете https, ако имате SSL сертификат. Ако нямате изберете http.
    В следващото поленце изберете името на вашият уебсайт.
  2. Полетата с номер две, вие можете да запишете името на сайта в първото поле и описанието във второто. Хубаво е за име на сайта да използвате името плюс описание за какво се отнася сайта. Например : „Разработка на софтуер – Blacatz Developers“
  3. В последните полета вие трябва да въведете потребителско име, парола и имейл адрес на администратора. Вие ще използвате тези данни за вход в администраторският панел на WordPress.

4. Полето номер четири е за езика на сайта. Ако желаете вашият сайт да е на друг език го променете от там.
5. Полето с номер пет е за управление на допълнителните модули на вашият сайт. На този етап няма да ги променяме.

konfiguraciq-na-wordpress-saita

6. Маркера с номер шест е за избор на тема на вашият сайт. Ако сега не си харесвате тема на сайта, няма проблем можете да я изберете и по – късно.

7. Последното действие за момента ще е да натиснем бутона за инсталация. Под него е поле за имейл на който да получите информация относно инсталацията. Нашият съвет е да поставите реален имейл. След като натиснете бутона инсталация ще се появи страница с прогрес лента, която ви показва на колко процента е завършена инсталацията. До минута – две, вече ще имате уебсайт. Как да конфигурирате изгледа, текстовете, менютата и картинките на вашият уебсайт ще можете да научите в следващата ни статия от поредицата ни „Как да си направим уебсайт“.

izbor-na-tema-na-wordpress

Имате нужда от помощ? Свържете се с нас!

0 + 1 = ?