Как сами да си изградите уебсайт без да плащате на специалист? – част 1

Искате сами да си направите уебсайт? В тази статия ние ще ви покажем какво е необходимо за да си направите сами уебсайт и да го управлявате.

Избор на домейн (име на сайта)

Първата стъпка е вие да намерите подходящо име на сайта. Помислете върху това то да е лесно запомнящо се и да е свързано с дейноста ви. Ако например продавате компютри, може да използвате kompiutri.bg, kompiutri.com и т.н. За съжаление обаче не всички домейни са свободни за регистрация. В следващата стъпка ще ви покажем как да проверите дали името на домейна е свободно.

Проверка за свободен домейн

Има много начини да проверите дали името на домейна е свободно, но ние ще използваме формата на superhosting.bg

proverka-ime-domain

След като изберете подходящо име е необходимо да го запишете на мястото на „Името на вашият уебсайт“. Важно е името на домейна да е на латицата.

На снимката елемента с номер 1 показва, че домейна е зает. Тоест, ние не можем да закупим blacatz.com. Ако обаче виждате името на домейна в зелено, както е показано на елемент номер 2  – означава, че името е свободно за регистрация. Разширенията .bg,.com и т.н. имат значение. Ако искате сайта ви да е само за България е добре да купите .bg, ако искате за цял свят например е добре да закупите .com.

Важно: Някой разширения като например  „име на сайта“.bg, изискват допълнителна заявка или пълномощно.

Избор на хостинг (сървър)

Няма как да имате уебсайт без да имате сървър. Естествено, вие няма да закупите оборудване в дома си, вие можете да закупите хостинг онлайн отново от superhosting. След като изберете домейн суперхостинг ви предлагат и избор на хостинг.

suzdavane-na-website-izbor-na-hosting

Кой план да избера?

За начало вие можете да изберете най – ниския план, като при нужда винаги можете да преминете на по – висок план, като това важи за абсолютно всички хостинг компании, не само за суперхостинг.

След като закупите хостинг и домейн вече можем да преминем към втора част тук

Имате нужда от помощ? Свържете се с нас!

6 + 1 = ?